Wiesje Kuijpers is televisiemaker, documentaire researcher en schrijvend journalist. Ze is al ruim tien jaar actief in de media en werkte in die tijd mee aan talloze televisieseries en documentaires, zowel nationaal als internationaal.

Ze werkt vaak voor publieke omroepen, maar ook voor commerciële productiehuizen en culturele instellingen. Een groot deel van haar werk vindt plaats in het buitenland of op locatie.

Zo reisde ze voor het met een Nipkow-schijf bekroonde O’Hanlons Helden (VPRO) af naar Papoea-Nieuw-Guinea – waar ze het historische spoor volgde van een afgehakt mensenhoofd. Voor Tegenlicht (VPRO) bezocht ze de Amish in de VS en meer dan eens ging ze op zoek naar bijzondere, nog niet eerder vertelde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, bijvoorbeeld voor het bejubelde Het Was Oorlog (De Haaien).

Wiesje heeft een oog voor goede verhalen en een talent voor het vertalen van complexe inhoud naar aansprekende televisie. Veel van de series waaraan ze werkt gaan over geschiedenis, wetenschap of maatschappelijke kwesties. 

Wiesje woonde in het verleden in Duitsland (Berlijn) en in Zuid-Afrika (Johannesburg), waar ze werkte als journalist. Tegenwoordig vind je haar meestal in deze studio bij het Amsterdamse Westerpark: Studio De Manege

⇒ Een uitgebreid C.V.